bibliotheek

Leren

Goed leren is een eigenschap die je in je moet hebben, voor sommige mensen die die eigenschap niet hebben is het daarom wat moeilijker om snel en goed te kunnen leren. Daarom geven wij wat tips zodat leren wat makkelijker wordt.

Zorg voor afwisseling tijdens het leren

Vaak werkt het maken van samenvatting erg goed, omdat je zo kort en duidelijk mogelijk je leerstof wilt omschrijven. Daarnaast is het beantwoorden van vragen of het hardop leren ook erg goed om dingen te kunnen onthouden.

Zorg dat je leerstof in delen gaat leren

Teveel leren kan er namelijk voor zorgen dat je hersenen overbelast raken waardoor je dus niks meer gaat onthouden van wat je geleerd hebt. Dit is zonde van je tijd!

Geef jezelf hier en daar een pauze met leren

Gun jezelf de tijd om alle informatie die je hebt geleerd op te slaan. Stop even met leren en ga wat anders doen wat even voor afleiding zorgt.

Probeer je leerstof te herhalen

Zodra je niet herhaalt, zal er veel informatie verloren gaan. Probeer daarom bij de eerste 1 tot 9 uur je leerstof te herhalen, zo onthoudt je het beter!

Leer niet te lang

Probeer niet urenlang te gaan leren, want je aandacht verslapt na een bepaalde tijd.

Deze tips zullen je verder kunnen helpen bij het leren, hierdoor onthoudt je sneller en beter de dingen die je moet leren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*