Stage

Stage zoeken

Voor je studie moet je stage lopen om te ervaren hoe het werk gaat in de praktijk. Het is niet altijd even makkelijk om een leuke en goede stageplek te vinden. Daarom geven wij graag wat tips zodat je makkelijker een leuke en goede stageplek kunt krijgen.

Begin op tijd met zoeken

Veel docenten zullen het al vaak gezegd hebben, begin op tijd met zoeken. Maar hierdoor heb je genoeg tijd om te kijken voor een goede en leuke stageplek. Zodra je pas laat begint met zoeken, zullen er weinig stageplekken over zijn en wordt het simpelweg gewoon moeilijker om een goede stage te kunnen regelen.

Zorg voor een mooi en duidelijk C.V.

Zodra je C.V. er goed uit ziet, zullen bedrijven je sneller uitnodigen voor een gesprek. Let daarom niet alleen op de inhoud, maar zorg dat de lay-out er ook goed uit ziet.

Geef duidelijk aan wat er verwacht wordt tijdens je stage

Geef tijdens het gesprek aan wat er moet gebeuren binnen je stage. Dit voorkomt misverstanden en eventuele irritaties tijdens je stage periode. Geef aan hoe lang de periode is dat je stage moet lopen, hoeveel uur je in totaal moet maken en wat voor opdrachten je hebt die je moet doen voor school.

Verschillende websites om een stage te kunnen vinden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*