Ga je werken in het buitenland? Volg dan snel een taalcursus die bij je past

Heb je een functie bij een nieuwe baan te pakken? Hartstikke leuk, je hebt vast zin om hieraan te beginnen je nieuwe collega’s te ontmoeten. Als je op het punt staat om te beginnen aan een baan in het buitenland kan dit echter best spannend zijn. Want je krijgt hier te maken met collega’s die misschien allemaal wel een andere taal spreken dan jij gewend bent. Maar wees gerust, je kan hierbij zeer goede hulp krijgen doormiddels van een taalcursus. Een taalcursus volgen kan ervoor zorgen dat jij goed voorbereid en met een gerust hart vertrekt naar het buitenland zodat jij op een prettige manier kan beginnen aan je nieuwe baan.

Neem een zakelijke taalcursus

Als je op het punt staat om een taalcursus uit te zoeken is het belangrijk om je goed te realiseren waarvoor je de cursus wilt gaan volgen. Als je bijvoorbeeld naar Duitsland gaat en je gaat de eerste beste cursus Duits volgen kan het zo zijn dat dit achteraf erg tegenvalt. Want bij een normale taalcursus Duits kan het zijn dat je vooral leert hoe je een gezellig gesprek kan hebben met je buurman, terwijl je eigenlijk vooral hoopt te leren hoe je je verstaanbaar kan maken in het zakenleven. In dit geval is een zakelijke Duitse taalcursus een beter idee. Hier leer specifiek hoe jij je in het zakenleven verstaanbaar kan maken.

Leer ook de omgangsvormen

Bij een taalcursus leer je gelukkig ook veel over de omgangsvormen in een bepaalde cultuur. Het kan namelijk voorkomen dat een bepaalde manier van omgang in een andere cultuur een hele andere betekenis heeft dan jij gewend bent. Zo is het laten van een boer in bepaalde Aziatische landen een teken van genot, terwijl wij het in Nederland alleen kennen als een zeer onbeleefd en lompe uiting. Bij een taalcursus leer je deze omgangsvormen gelukkig ook zodat jij weer wat je kan verwachten in de nieuwe cultuur waar je gaat werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*